ALBANIA 1980 – 90 – VOL.2

Fotografi të rralla të Shqipërisë së viteve 80 – 90 (volumi i dytë). Fotografitë janë bërë nga fotograf profesionist të shquar si Michel Setboun fotograf francez (që vizitoi disa herë Shqipërinë e perjudhës komuniste / socialiste); Mehmet Biber, fotografi turk që vizitoi vëndin tonë në vitin 1980 dhe publikoi për revistën National Geographic (vol.158 – nr.4 – tetor 1980) një artikull me titullin “Albania, Alone Against the World” (Shqipëria, Vetëm Kundër Botës). Por ka edhe fotografi të turistave të thjeshtë që kan vizituar Shqipërinë dhe kan publikuar fotografitë e tyre në flickr. Falenderoj: Alex Segre, Attila Terbócs, Stewart Bath, D. J. Clark, Fabio Uxa, Hans Birger Nilsen, maverick12, Peter, René Guérineau, Rien Bongers, Sam Seyffert, Stavros Sofronas, Stefan Bucher, Stein Rui, Todd Livdahl.

Ky është video i parë (volumi i parë)

Për të parë fotografi të tilla ose të kontribuoni edhe ju për volumin e ardhshëm, vizitoni grupin flickr Fotografi të Vjetra Shqipëtare: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

(EN) For more photos of this kind, and contribute for the next video, visit the flickr group Albanian Old Photos: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s