ALBANIA 1980 – 90 – VOL.3

Fotografi të rralla të Shqipërisë së viteve 80 – 90 (volumi i tretë). Fotografitë janë bërë nga fotograf profesionist të shquar si:

Michel Setboun fotograf francez (që vizitoi disa herë Shqipërinë e perjudhës komuniste / socialiste); Mehmet Biber fotografi turk që vizitoi vëndin tonë në vitin 1980 dhe publikoi për revistën National Geographic (vol.158 – nr.4 – tetor 1980) një artikull me titullin “Albania, Alone Against the World” (Shqipëria, Vetëm Kundër Botës); Nikos Economopoulos fotograf grek i agjensisë Magnum. Vizitoi Shqipërinë ne vitet ’90; Martin Parr fotoreporter britanik (Magnum nga 1994); Carl De Keyzer fotograf belg (Magnum nga 1994); Ferdinando Scianna fotograf dhe fotoreporter italian (Magnum nga 1982); Por ka edhe fotografi të turistave të thjeshtë që kan vizituar Shqipërinë dhe kan publikuar fotografitë e tyre në flickr. Falenderoj: Stefan Bucher dhe Peuplier.

VOL. 1

VOL. 2

Për të parë fotografi të tilla ose të kontribuoni edhe ju për volumin e ardhshëm, vizitoni grupin flickr Fotografi të Vjetra Shqipëtare: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

(EN) For more photos of this kind, and contribute for the next video, visit the flickr group Albanian Old Photos: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

Music:
Ethem Qerimaj – Kaba për Violinë (live @ Arti për Shpresën)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s