Soli

Ok. Se il messaggio non è arrivato con audio e video, provo con il linguaggio. In questo video si vedono persone sole. Non parlano più con nessuno, tranne che con il loro cane (l’unico che li capisce). Tutti gli altri sono cattivi. Il cane invece fa quello che loro vogliono. Non si devono sforzare di capire e crescere mentalmente confrontandosi con gli altri. Il loro ego non vuole fare figuracce. Quindi parlano male di tutti e tutto quello che non conoscono.
Questo ovviamente esclude le persone riprese, che sicuramente avranno una vita attiva e senza nessun tipo di problema.

ALBANIA 1980 – 90 – VOL.3

Fotografi të rralla të Shqipërisë së viteve 80 – 90 (volumi i tretë). Fotografitë janë bërë nga fotograf profesionist të shquar si:

Michel Setboun fotograf francez (që vizitoi disa herë Shqipërinë e perjudhës komuniste / socialiste); Mehmet Biber fotografi turk që vizitoi vëndin tonë në vitin 1980 dhe publikoi për revistën National Geographic (vol.158 – nr.4 – tetor 1980) një artikull me titullin “Albania, Alone Against the World” (Shqipëria, Vetëm Kundër Botës); Nikos Economopoulos fotograf grek i agjensisë Magnum. Vizitoi Shqipërinë ne vitet ’90; Martin Parr fotoreporter britanik (Magnum nga 1994); Carl De Keyzer fotograf belg (Magnum nga 1994); Ferdinando Scianna fotograf dhe fotoreporter italian (Magnum nga 1982); Por ka edhe fotografi të turistave të thjeshtë që kan vizituar Shqipërinë dhe kan publikuar fotografitë e tyre në flickr. Falenderoj: Stefan Bucher dhe Peuplier.

VOL. 1

VOL. 2

Për të parë fotografi të tilla ose të kontribuoni edhe ju për volumin e ardhshëm, vizitoni grupin flickr Fotografi të Vjetra Shqipëtare: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

(EN) For more photos of this kind, and contribute for the next video, visit the flickr group Albanian Old Photos: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

Music:
Ethem Qerimaj – Kaba për Violinë (live @ Arti për Shpresën)

ALBANIA 1980 – 90 – VOL.2

Fotografi të rralla të Shqipërisë së viteve 80 – 90 (volumi i dytë). Fotografitë janë bërë nga fotograf profesionist të shquar si Michel Setboun fotograf francez (që vizitoi disa herë Shqipërinë e perjudhës komuniste / socialiste); Mehmet Biber, fotografi turk që vizitoi vëndin tonë në vitin 1980 dhe publikoi për revistën National Geographic (vol.158 – nr.4 – tetor 1980) një artikull me titullin “Albania, Alone Against the World” (Shqipëria, Vetëm Kundër Botës). Por ka edhe fotografi të turistave të thjeshtë që kan vizituar Shqipërinë dhe kan publikuar fotografitë e tyre në flickr. Falenderoj: Alex Segre, Attila Terbócs, Stewart Bath, D. J. Clark, Fabio Uxa, Hans Birger Nilsen, maverick12, Peter, René Guérineau, Rien Bongers, Sam Seyffert, Stavros Sofronas, Stefan Bucher, Stein Rui, Todd Livdahl.

Ky është video i parë (volumi i parë)

Për të parë fotografi të tilla ose të kontribuoni edhe ju për volumin e ardhshëm, vizitoni grupin flickr Fotografi të Vjetra Shqipëtare: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

(EN) For more photos of this kind, and contribute for the next video, visit the flickr group Albanian Old Photos: https://www.flickr.com/groups/albanian-old-photos

ALBANIA 1980 – 90 – VOL.1

I decided to make this short film after finding some beautiful photos taken by the french photographer Michel Setboun in Albania during the regime era (before the 90s) I divided the video in a few mini segments which show different aspects of life during those years. I used mostly a traditonal southern-Albanian music called “kabà”. Which is an instrumental, improvised and melancholic style of an ensemble-driven by a clarinet.

I also thank Erik Stewart, Peuplier and Maverick12 for their photos.
For more photos of this kind, visit the flickr group Albanian Old Photos

Kur Ishim Njerëz

I decided to make this short film after finding some beautiful photos taken by the french photographer Michel Setboun in Albania during the regime era (before the 90s) I divided the video in a few mini segments which show different aspects of life during those years. I used mostly a traditonal southern-Albanian music called “kabà”. Which is an instrumental, improvised and melancholic style of an ensemble-driven by a clarinet.

I also thank Erik Stewart, Peuplier and Maverick12 for their photos.
For more photos of this kind, visit the flickr group Albanian Old Photos